В Англия забраняват спонсорството на клубовете от букмейкъри, Лигата ще губи 40 млн. паунда годишно

Share

Tweet

Share

Share

Email


Законът за залаганията ще бъде преразгледан в Англия, което може да засегне футбола във Висшата лига. Английското правителство иска да забрани на отборите от Висшата лига да привличат букмейкъри като официални спонсори. 

Въпреки че официално решение няма да бъде взето до 21 юли, Висшата лига вече се е свързала с клубовете, като ги моли да гласуват дали са съгласни доброволно да се откажат от спонсорството. В момента половината от топ 20 отборите от миналия сезон се възползват от такива приходи.

За разлика от правителството, което иска незабавна забрана на договорите с букмейкъри, Висшата лига предлага постепенно премахване на хазартните компании, като това ще стане в следващите 3 години. Но е необходимо 14 от 20-те отбора да дадат съгласието си, съобщава BBC. Лигата, спонсорирана от Sky Bet, ще губи 40 милиона паунда годишно.

Спонсорираните от залагания отбори включват клубове от „Големите 6“ като Тотнъм, Арсенал и Челси, както и отбори като Евертън и Лестър, Уест Хям, Бърнли, Уулвс, Лийдс и Нюкасъл.

Author: Mattie Bradley