В Англия махат спонсорствата отпред на фланелките

Share

Tweet

Share

Share

Email


Висшата лига е взела решение постепенно да прекрати спонсорствата отпред на фланелките на компании за залагания, пише Sky News.

Изданието съобщи този следобед, че Висшата лига на английския футбол постепенно ще премахне договореностите, според които логата на фирмите за залагания се появяват отпред на фланелките на отборите „през следващите няколко години“.

Въпреки това, в компромис Лигата твърди, че е предложила идеята за запазване на спонсорството на ръкавите на фланелката по време на преговорите с министрите през последните седмици.

Медийни съобщения по-рано тази седмица очертаха, че забраната за спонсорство на компании за залагания за отбори от най-високо първенство е значително смекчена.

Вместо това The Times и Daily Mail твърдят, че Висшата лига ще насърчи своите клубове доброволно да отказват спонсорство с компании за залагания, позволявайки на правителството „да запази забраната за спонсорство в резерв“.

Слухове за подобно решение се разпространяваха преди съобщенията в медиите, като много клубове избраха да запазят партньорствата си, докато Еверън обяви нова сделка със Stake.com, обхващаща сезон 2020/21 – ход, критикуван от фенове и депутати.

Author: Mattie Bradley