Италианските фискални министерства обмислят 1% данък върху оборота на залаганията

Share

Tweet

Share

Share

Email


За ужас на италианските букмейкъри, Валентина Вецали, заместник-секретар по спорта, осигури дебат за въвеждането на фиксиран 1% данък върху оборота от залагания.

Съобщава се, че спортният министър е провел среща с фискалните министерства на Италия, за да проучи по-нататъшно увеличение на данъците върху залагащите.

Присъстваха представители на Министерството на финансите на Италия и регулатора на хазарта ADM, Агенцията за митници и монополи, придружени от министерствата на икономическото развитие, политиката на труда, финансовата комисия и Службата за приходите.

След първоначалната дискусия на групата на 29 март италианските медии съобщават, че след петнадесет дни ще се проведе нова среща, на която се очаква министерствата да представят индивидуални предложения и съображения, свързани с данъчната такса.

Ако политиката бъде одобрена, италианските букмейкъри отново ще трябва да поемат допълнителна фискална тежест, наложена на техния бизнес.

Последните данни от индустрията описват подробно, че комбинираното залагане на спортни (онлайн/продажби на дребно) виртуални игри и конни надбягвания е привлякло среден годишен оборот от около 16 милиарда евро.

Author: Mattie Bradley