Надежда за така необходимата реформа в италианския хазарт

Share

Tweet

Share

Share

Email


Появи се надежда за така необходимата реформа в италианския хазарт. Министерството на икономиката и финансите е поело „план за реорганизация“ за прилагане на основен преглед на пазарните гаранции.

Въпреки осигуряването на междупартиен консенсус в края на 2021 г., италианските депутати не успяха да одобрят каквито и да било реформи в хазарта, които да бъдат приети от Закона за бюджета на Италия за 2022 г.

Новата година доведе до по-нататъшни конфликти между лицензираните оператори и Агенцията за митници и монополи (ADM) – тъй като действащите лица изискват окончателни решения относно пунктовете за залагания, игралните автомати, онлайн и наземните хазартни концесии.

Встъпвайки в ролята на миротворец, Министерството на икономиката представи „предварителен проект“, очертаващ желаните от него принципи за бъдещето на регулирания сектор на хазарта в Италия.

Министерството се стреми да реформира италианския хазарт с ключовите цели „свеждане до минимум на проблемния хазарт, прекратяване на дейностите на черния пазар и оптимизиране на данъчните приходи от лицензирани бизнеси“.

Author: Mattie Bradley