Наложиха рекордна глоба на Entain Plc

Share

Tweet

Share

Share

Email


Entain Plc беше призована да плати най-голямата санкция в историята на хазарта в Обединеното кралство, възлизаща на общо £17 милиона. Тя е за регулаторни пропуски, свързани с нейния онлайн бизнес и търговия на дребно.

Тази сутрин Комисията по хазарта на Обединеното кралство (UKGC) уведоми, че е наложила санкция на дъщерното дружество на Entain LC International, което управлява 13 уебсайта в Обединеното кралство на обща стойност £14 милиона.

Допълнително искане за 3 милиона британски лири беше отправено към звеното за залагания и игри Ladbrokes, което управлява 2750 места за игри в цяла Великобритания.

Издавайки най-голямата си досега санкция за единичен оператор, UKGC уведоми, че Entain е поставен при допълнителни лицензионни условия, при които нейният борд трябва да наложи „план за подобрение“.

Включени са несъответствия в социалната отговорност. Бавно взаимодействие и ангажиране с клиенти, изпитващи вреди от хазарта.

Беше разкрито, че марка за онлайн хазарт Entain е провела само едно по-безопасно хазартно взаимодействие с клиент, който е прекарал продължителни периоди на игра с хазарт през нощта през 18-месечен период, в който е депозирал £230 000.

Author: Mattie Bradley