Правителството на Бразилия търси гаранции, че хазартните оператори ще плащат всички местни данъци

Share

Tweet

Share

Share

Email


Докато Бразилия продължава да развива своя режим върху хазарта и спортните залагания, се съобщава, че федералното правителство търси гаранции, че чуждестранните фирми ще бъдат задължени да плащат всички вътрешни данъци.
Местните медии съобщават, че федералното правителство подкрепя мярка, която ще принуди чуждестранни компании да създадат седалище в страната, за да гарантират по-висок данъчен доход.
Приет миналия февруари от Камарата на депутатите, Законопроект 442/91 определя 17% данък върху всички хазартни дисциплини. Законопроектът обаче посочва, че лицензираните лица ще бъдат освободени от плащане на вътрешни данъци от – ISS (общински услуги), PIS/PASEP (работодател), Cofins (федерално социално подпомагане), IRPJ (данък върху фиксиран доход) и CSLL (социален/ граждански фонд).
Местното издание R7 съобщи, че принуждавайки чуждестранните оператори да установят бизнес присъствие в Бразилия, всички хазартни предприятия ще плащат данъци, които не са били обект на първоначалното предложение.
Идеята компаниите да имат юридически адрес в Бразилия вече беше включена в различни предложения, заедно с разпоредба, според която броят на операторите във всяка държава зависи от броя на жителите, идея, която все още не е отхвърлена.

Author: Mattie Bradley