Сенатът на Бразилия предлага законопроект за данъци, въпреки че няма уреждане на законите за хазарта

Share

Tweet

Share

Share

Email


Комисията по икономически въпроси на Сената на Бразилия одобри предложение за данък върху онлайн игрите, въпреки липсата на яснота по отношение на това как правителството ще прилага своите федерални закони за хазарта.

Председателят на Камарата на сенаторите Родриго Пачеко намекна, че „въпреки че дебатът няма да се случи скоро“, заинтересованите страни трябва да имат информация относно това какъв вид данъци ще се прилагат, ако федералният законопроект за хазарта получи пълното си одобрение.

Най-новата разработка определя, че „организацията, администрирането или експлоатацията на игри и онлайн игри като покер или шах“, ще подлежи на данък, ако Сенатът даде окончателната си зелена светлина.

От значение е, че е предложен различен подход за събиране на данъци, при който комисията предпочита окончателните вземания да бъдат прехвърлени на изпълнителните директори на областните общини, където живеят играчите. Данъчните такси ще бъдат разпределени от бразилската данъчна служба ISS.

Предложението очертава, че данъчната рамка може да се приложи към други вертикали на хазарта, като онлайн казино игри и спортни залагания, в зависимост от регулаторните резултати, които все още предстои да бъдат решени.

Author: Mattie Bradley