Спортните залози са най-предпочитани в Австралия

Share

Tweet

Share

Share

Email


Преминаването от наземни залози към онлайн залагания продължава в Австралия, твърди австралийският орган за комуникации и медии (ACMA).

Проучване на органа установи, че 11% от австралийците съобщават за участие в онлайн хазарт през предходните шест месеца, което е увеличение спрямо цифрата от 8% през 2020 г.

По-специално онлайн спортните залагания се оказаха популярни сред австралийските потребители, като 8% от запитаните заявяват, че са залагали на спорт или състезания през шестте месеца преди изследването, докато 5% са го направили през предходната година.

От най-популярните продукти за залагания спортът е най-широко търсен с 57%, следван отблизо от състезанията с 55%. По-малките пазари включват електронни спортове (6%), неспортни събития като избори (5%) и фентъзи спортове (3%).

ACMA приписва тази онлайн промяна на въздействието на пандемията от COVID-19 върху навиците на хазарта, като подчертава, че 16% от австралийските онлайн залагащи са съобщили за увеличаване на честотата на залаганията си преди COVID-19.

Author: Mattie Bradley