Указ затяга правилата за местата за хазартни игри в Мадрид

Share

Tweet

Share

Share

Email


Управителният съвет на Мадрид одобри „Указ на Общността“, който ще преразгледа начина, по който функционират помещенията за залагания и хазартни игри в столицата на Испания.

Миналата седмица съветът единодушно гласува в подкрепа на указа, който ще отмени съществуващите закони, които контролират хазартните помещения, работещи в двадесет и един района на Мадрид.

Указът има за цел да намали насищането на местата за залагания в кварталите на Мадрид, в които предприятията ще трябва да поддържат разстояние от 300 метра между своите заведения.

Освен това постановлението гарантира, че хазартни центрове като букмейкъри, игрални зали, бинго зали и казино трябва да поддържат минимално разстояние от 100 метра между училища, университети и младежки развлекателни центрове.

Местните райони вече няма да могат да предоставят бизнес лицензи за хазартни помещения, тъй като задълженията ще се контролират от Управителния съвет на Мадрид.

Правилата за място и лицензиране на указа бяха приложени през 2020 и 2021 г., тъй като местните райони спазваха правилата за блокиране на COVID-19.

Бизнес регистърът на Общността на Мадрид в момента отбелязва 685 места за хазарт, работещи в испанската столица, от които 160 са букмейкъри, 480 игрални зали, 33 бинго зали и четири лицензирани от общността казина.

Author: Mattie Bradley