Flutter обяви придобиването на Sisal SPA

Share

Tweet

Share

Share

Email


Flutter Entertainment Plc обяви тази сутрин, че е завършила придобиването на италианската хазартна група Sisal SPA за €1,9 милиарда (£1,6 / $2,2 милиарда).

На 23 декември 2021 г. Flutter декларира пред пазарите, че е осигурил окончателни условия с американския PE фонд CVC Capital Partners за придобиване на всички активи (лотария, онлайн и търговия на дребно) на наследствената италианска хазартна група.

С придобиването хазартната група ще си осигури „място на италианския подиум“, тъй като комбинацията от Sisal с утвърдените италиански марки на Flutter на Betfair и PokerStars ще доведе до общ онлайн пазарен дял от 20%.

Освен това сделката гарантира, че Flutter разширява европейското си присъствие на дребно, поемайки мрежата Sisal Matchpoint, която оперира VLT в 39 000 италиански точки за продажба на дребно заедно с ръководството на италианската лотария SuperEnalotto.

Независимо от продължаващите регулаторни затруднения на италианския хазарт, Flutter очерта намерението си да се разшири във втория по големина хазартен пазар в Европа, който беше ударен по време на пандемията COVID-19.

Flutter очаква, че общият италиански хазартен пазар се очаква да достигне £3,6 милиарда до 2024 г., което се равнява на прогнозен 5-годишен комбиниран годишен ръст от 20%.

Author: Mattie Bradley