UKGC глоби Sky Bet с £1,2 милиона за изпратени имейли

Share

Tweet

Share

Share

Email


Комисията по хазарта на Обединеното кралство (UKGC) разкри тази сутрин, че е глобила Sky Betting & Gaming (Sky Bet) с глоба от £1,17 милиона за изпращане на промоционални имейли до самоизключени клиенти.

Наказанието е последвано от разследване, което разкри, че марката Sky Vegas е дала оферта „Заложете £5, вземете 100 безплатни завъртания“ на 41 395 самоизключили се клиенти и 249 159 клиенти, които са се отказали от маркетингови имейли.

Sky Bet призна вината си пред Комисията, в която дъщерното дружество на Flutter Entertainment е нарушило кодекса за социална отговорност 3.5.3(2) – който гласи, че „лицензополучателите трябва при първа възможност да предприемат всички разумни стъпки, за да предотвратят изпращането на всякакви маркетингови материали на самоизключен клиент“.

Също така стана ясно, че Sky Bet не спазва SRCP 5.1.11, който изразява, че „потребителите не трябва да се свързват с директен електронен маркетинг без тяхното информирано и конкретно съгласие“, както и че им е предоставена възможност да се оттеглят от такива комуникации.

Author: Mattie Bradley