Шведските дъщерни дружества на William Hill трябва да платят глоби

Share

Tweet

Share

Share

Email


Spelinspektionen – Шведският инспекторат по хазарта – уведоми, че дъщерните дружества на William Hill – Evoke Gaming и Mr Green Limited са получили глоби на обща стойност 1,45 милиона шведски крони (140 хиляди евро).

Глобите се отнасят за неспазване от дъщерните дружества на стандартите на инспектората относно задълженията за докладване на ключови оператори.

„Компаниите от дълго време са имали недостатъци в отчитането си и това, което е докладвано впоследствие, се оказа невярно“, гласи съобщението на Инспектората.

През 2021 г. Spelinspektionen постави Mr Green и Evoke Gaming под „технически надзор“, тъй като операторите не са успели да представят подходящи междинни отчети, които се изискват от всички шведски притежатели на лиценз за онлайн хазарт.

Като основна директива на рестартирания пазар на хазарт в Швеция през 2019 г., междинните отчети се използват от Spelinspektionen за информиране на шведското правителство и по-широки органи за пазарни дейности по отношение на поведението на операторите, финансовите престъпления, по-безопасния хазарт и задълженията за обслужване на клиенти.

Както Mr Green, така и Evoke Gaming, дъщерното дружество, което поддържа лиценза WilliamHill.se, признаха, че не са били в състояние да предоставят на Spelinspektionen цялата необходима информация поради „технически трудности“ при приспособяването към новите пазарни команди.

Author: Mattie Bradley