Испания подготвя забрани за непълнолетните

Share

Tweet

Share

Share

Email


Испанските медии съобщиха, че Министерството на потребителите „ще последва Япония и Белгия“ като забрани на непълнолетни (под 18 години) да се ангажират с награди или стимули.

Решението ще бъде обявено, докато Алберто Гарсон, испанският министър по въпросите на потребителите, финализира първия проект на своя отдел на „законодателен указ“ относно управлението на покупките на видеоигри и правата на потребителите.

Министерството предложи преразглеждане на наградите в кутия и стимулите за играчите в началото на годината, в което очерта, че Испания ще бъде „пионерът в Европа в регулирането на покупките на видеоигри в играта и защитата на непълнолетни“.

И все пак, след прегледа на Министерството, испанските медии твърдят, че Гарсон е изразил загриженост относно „механизма за произволно възнаграждение“ (RRM), използван от разработчиците на видеоигри, който отразява „твърде много сходни характеристики с хазартните игри“.

Необходими са ограничения, за да се защитят непълнолетните от развитие на хазартни рискове, тъй като се съобщава, че министерството е установило, че 35% от видеоигрите и 55% от мобилните игри използват кутии, за да монетизират клиенти.

Въпреки че не е разкрито официално, се съобщава, че Гарсон е инструктирал Министерството да изготви технически защити за това как да попречи на непълнолетните.

Author: Mattie Bradley